Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Naftno rudarstvo – Poveži znanost, tehnologiju i pustolovinu.
STUDIJ NAFTNOG RUDARSTVA

Upoznaj svijet pomoću Naftnog rudarstva!

Poveži inženjerstvo, tehnologiju i pustolovinu.

Studij Naftnog rudarstva

Saznaj više o prijediplomskom studijskom programu Naftnog rudarstva.

Pet je razloga zašto studirati naftno inženjerstvo: svijetu će uvijek trebati primarna energija (nafta i plin), posao je od strateškog interesa za svaku državu, budi znatiželjnost i pruža priliku proputovati cijeli svijet, imamo visoke standarde čuvanja okoliša, bit ćeš spreman za tržište rada odmah nakon završetka studija.

Svi naši studenti stječu vještine i znanja za razradu ležišta, izradu, opremanje i održavanje bušotina te pripremaju naftu i plin za transport i skladištenje, ali stječu i znanja iz vođenja i upravljanja kompanijama u energetskom sektoru.

Kompetencije studenata nakon završenog prijediplomskog studija Naftnog rudarstva:

  • Vještine i kvalitete nužne za veću učinkovitost i dugoročni profesionalni razvoj
  • Solidne prirodoznanstvene osnove
  • Solidne osnove iz tehničkih znanosti
  • Vladanje aktualnim informacijskim tehnologijama (pronalaženje, prikupljanje i osnovno interpretiranje podataka)
  • Sposobnost za suradnju izvan struke sa stručnjacima drugih disciplina (rudarstvo, geologija/geološko inženjerstvo, graditeljstvo, geotehnika, poljoprivreda, zaštita okoliša…)
  • Temeljno obrazovanje u geoznanstvenim osnovama; razumijevanje osnovnih odnosa unutar struke
  • Primjena stečenih znanja na primjerenoj razini (terenski, laboratorijski i kabinetski radovi)
  • Sposobnost samostalnog rješavanja jednostavnijih problema u struci

Trajanje: 3 godine

Potrebno ECTS bodova: 180

Akademski naziv: Sveučilišni prvostupnik / sveučilišna prvostupnica (baccalaureus) inženjer naftnog rudarstva (kratica: univ.bacc.ing.petrol.)

Prijediplomski studijski program – Naftno rudarstvo

Čime ću se baviti?

Magistri inženjeri/ke naftnog rudarstva mogu se opredijeliti za opće naftno rudarstvo, energetiku ili zaštitu okoliša u naftnom rudarstvu. Svi stječu vještine i znanja za izradu, opremanja i održavanja bušotina te pripremaju naftu i plin za transport i skladištenje, ali i znanja iz vođenja i upravljanja kompanijama u energetskom sektoru.

Magistri inženjeri/ke naftnog rudarstva

Studij općeg naftnog rudarstva će te osposobiti za planiranje, izvođenje i nadziranje radova u naftnom rudarstvu. Jedan dio studenata kasnije se bavi procjenama rezervi ugljikovodika i potencijala geotermalnih ležišta na temelju analitičkih i numeričkih rezultata te laboratorijskih istraživanja.

Magistri inženjeri/ke naftnog rudarstva

Ako se odlučiš postati energetičar biti ćeš zadužen za prepoznavanje i rješavanje inženjerskih problema u području energetike, analizu i optimiziranje energetskih sustava te primjenu metoda za racionalno korištenje energije.

Magistri inženjeri/ke naftnog rudarstva

Želiš zaštititi okoliš? Onda je zaštita okoliša u naftnom rudarstvu smjer za tebe! Planirat ćeš sustav zaštite okoliša u kompaniji, vrednovati utjecaj koji naftno rudarstvo ima na okoliš, posebno prema prijelazu u niskougljičnu eru te planirati i izvoditi čišćenja i sanacije nakon onečišćenja.

Upiši se i uživaj u svemu što RGNF pruža!

Upisom na naš fakultet osim stjecanja znanja i svih potrebnih vještina imati češ priliku uživati i u raznim zanimljivim i zabavnim iskustvima. Izaberi i uživaj!

Inženjerske struke koje najbolje predstavljaju popularna STEM zanimanja dolaze upravo s RGNF-a, a svoja znanja možeš razvijati u čak 15 različitih laboratorija opremljenih vrhunskom tehnologijom.

Balans između terenske nastave i uredskog posla je bitan! Simulacije različitih eksperimenata i istraživanja na terenskoj nastavi u Hrvatskoj i inozemstvu pružaju pravo zadovoljstvo i primjenu teoretskog znanja.

Zagrebi ispod površine na stručnoj praksi! Stručnu praksu možeš odraditi u Hrvatskoj ili inozemstvu, a stečena znanja će ti pružiti savršenu podlogu prije početka rada u struci.

Uživaj u sportu i postani dio RGNF momčadi! Na našem fakultetu možeš birati između nogometa, košarke, odbojke, rukometa i veslanja. Očekuju te kvalitetni treninzi i natjecanja s najboljim ekipama Sveučilišta.

Postani dio RGNF zajednice! Priključi se jednoj od 3 udruge na našem fakultetu i sudjeluj u konferencijama, izletima i druženju, te povezivanju sa studentima srodnih struka diljem cijeloga svijeta.

Najveće okupljanje studenata Fakulteta rudarstva, geologije, geološkog inženjerstva, naftnog rudarstva i srodnih studija iz regije s ciljem razvoja međunarodne suradnje i unapređenje odnosa između studenata.

Članovi SKOL-a studenti su geologije, rudarstva i naftnog rudarstva. Članove povremeno angažiramo na projektima za čije je izvođenje potrebna speleološka oprema te iskustvo i znanje studenata speleologa.

RGNF svake godine nastavlja uspješnu suradnju s brojnim europskim sveučilišnim ustanovama u okviru međunarodnih projekata Erasmus+ i Ceepus.

Novi program diplomskog studija!

Sudjeluj u prvom Hrvatskom programu diplomskog studija “Naftno i geoenergetsko inženjerstvo i menadžment” na engleskom jeziku. Saznaj čime ćeš se baviti ako završiš ovaj diplomski studij!

Čitaj o nama

Pitaš se kako će izgledati tvoj studentski život i karijera nakon što završiš RGNF? Donosimo ti članke s iskustvima sadašnjih i bivših studenata koji nude odgovore na ova i brojna druga pitanja!

RGN FAKULTET

Među brojnim izvannastavnim aktivnostima na našem fakultetu, poput članstva u Studentskom zboru, SKOL-u ili pak nekom studentskom, sportskom timu, jedna se udruga osobito ističe i ima posebno mjesto u srcu svih brucoša, sadašnjih i nekadašnjih studenata RGN-a.

RGN FAKULTET

Svatko se od nas na fakultetu našao barem jednom (neki i više puta) u poziciji brucoša, s glavom punom upitnika i brojnim dilemama oko prvih koraka na početku studentskog puta.

RGN FAKULTET

Zbog čega je toliko posebno studirati na našem fakultetu? Razloga je zaista mnogo, a u ovom smo tekstu nabrojali samo neke od posebnosti koje studiranje na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, ovisno o studiju koji ste upisali, mogu učiniti zaista super iskustvom i definitivno pomažu u tome da dani na faksu budu zanimljiviji, interaktivniji i atraktivniji.

RGN FAKULTET

Terenska nastava idealna je prilika za stjecanje ekspertize tijekom putovanja diljem Hrvatske i šire te upoznavanje s novim kolegama, profesorima ili stručnjacima.

RGN FAKULTET

Iako ste uoči upisa na fakultet u godinama kad ste još uvijek prilično bezbrižni i kad vas ipak još nekoliko godina dijeli od trenutka kad ćete se potpuno osamostaliti, na odabir fakulteta zasigurno utječe i kasnija mogućnost zapošljavanja u struci

INDEX.HR

Curabitur orci mauris, volutpat in ante vel, fermentum commodo metus. Donec dictum tristique justo, eu iaculis sem scelerisque at. Fusce mollis purus id quam rhoncus, ut consequat risus facilisis.

SREDNJA.HR

Curabitur orci mauris, volutpat in ante vel, fermentum commodo metus. Donec dictum tristique justo, eu iaculis sem scelerisque at. Fusce mollis purus id quam rhoncus, ut consequat risus facilisis.

SREDNJA.HR

Curabitur orci mauris, volutpat in ante vel, fermentum commodo metus. Donec dictum tristique justo, eu iaculis sem scelerisque at. Fusce mollis purus id quam rhoncus, ut consequat risus facilisis.

SREDNJA.HR

Curabitur orci mauris, volutpat in ante vel, fermentum commodo metus. Donec dictum tristique justo, eu iaculis sem scelerisque at. Fusce mollis purus id quam rhoncus, ut consequat risus facilisis.