Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Geologija – Poveži znanost, tehnologiju i pustolovinu.
STUDIJ GEOLOŠKOG INŽENJERSTVA

Saznaj zašto će svi veliki projekti 22. stoljeća trebati upravo geološke inženjere!

Poveži inženjerstvo, tehnologiju i pustolovinu.

Studij Geološkog inženjerstva

Saznaj više o preddiplomskom studijskom programu

Zanima te geološko inženjerstvo i kako bi izgledala tvoja karijera? U svom svakodnevnom poslu ćeš planirati, pojektirati, izvoditi i nadzirati sve tipove hidrogeoloških, inženjersko-geoloških i geotehničkih istraživanja za potrebe gradnje raznih objekata.

Hidrogeolozi poznaju sve zakonitosti podzemnih voda koja je glavni izvor vode za piće, a brinu i o njihovoj ugroženosti od onečišćenja dok inženjerski geolozi poznaju zakonitosti ponašanja stijena prilikom izgradnje.

Kompetencije studenata nakon završenog preddiplomskog studija Geološkog inženjerstva:

  • Temeljna znanja iz područja tehničkih i prirodnih znanosti
  • Sposobnost, stručnost i kompetentnost za obavljanje poslova i rješavanje srednje složenih problema u geološkom inženjerstvu i geologiji, kao i u drugim strukama koje se koriste rezultatima istraživanja u geološkom inženjerstvu i geologiji te ih primjenjuju
  • Sposobnost odabira i primjene odgovarajućih analitičkih metoda i postupaka te opreme potrebne u laboratorijskim i terenskim istraživanjima
  • Sposobnost korištenja aktualnih informacijskih tehnologija za prikupljanje i obradu podataka prikupljenih novim istraživanjima ili iz postojeće literature, baza podataka i drugih izvora informacija
  • Vještine i kvalitete nužne za veću učinkovitost te za prepoznavanje potrebe za dugoročnim profesionalnim razvojem i suradnjom sa stručnjacima iz drugih disciplina.

Trajanje: 3 godine

Potrebno ECTS bodova: 180

Akademski naziv: Sveučilišni prvostupnik / sveučilišna prvostupnica (baccalaureus) inženjer geološkog inženjerstva (kratica: univ.bacc.ing.geol.)

Preddiplomski studijski program – Geološko inženjerstvo – PDF.

Čime ću se baviti?

Magistar/ka inženjer/ka geološkog inženjerstva može se odlučiti između smjera Hidrogeologija i inženjerska geologija, Geologija okoliša te Geologija mineralnih sirovina i geofizička istraživanja. U svakom slučaju, geolozi su traženi u tvrtkama u Hrvatskoj i cijelom svijetu, primjerice INA, Kaming, Ciak, OMV, De Beers, Nordgold i brojnim drugima.

Magistri inženjeri/ke geologije

Ako se odlučiš za smjer Hidrogeologija i inženjerska geologija tvoje znanje će uključivati poznavanje svih zakonitosti podzemnih voda koje su glavni izvor vode za piće, te brinuti o njihovoj ugroženosti od onečišćenja. Isto tako spoznat ćeš zakonitosti ponašanja stijena prilikom izgradnje.

Magistri inženjeri/ke geologije

Zanima te smjer Geologa okoliša, ali nisi siguran/na čime se oni bave? Oni rješavaju društvene probleme povezane s prirodnim opasnostima, mineralnim resursima, onečišćenjem okoliša i globalnom klimom. U današnjem svijetu ova znanja su sve važnija i traženija.

Magistri inženjeri/ke geologije

Ako se odlučiš za smjer Geologija mineralnih sirovina i geofizička istraživanja tvoja svakodnevnica će biti pronalaženje, istraživanje i procjenjivanje ležišta mineralnih sirovina, definiranje njihove količine i kvalitete, izrada geoloških karata i karata mineralnih sirovina.

Upiši se i uživaj u svemu što RGNF pruža!

Upisom na naš fakultet osim stjecanja znanja i svih potrebnih vještina imati češ priliku uživati i u raznim zanimljivim i zabavnim iskustvima. Izaberi i uživaj!

Inženjerske struke koje najbolje predstavljaju popularna STEM zanimanja dolaze upravo s RGNF-a, a svoja znanja možeš razvijati u čak 15 različitih laboratorija opremljenih vrhunskom tehnologijom.

Balans između terenske nastave i uredskog posla je bitan! Simulacije različitih eksperimenata i istraživanja na terenskoj nastavi u Hrvatskoj i inozemstvu pružaju pravo zadovoljstvo i primjenu teoretskog znanja.

Zagrebi ispod površine na stručnoj praksi! Stručnu praksu možeš odraditi u Hrvatskoj ili inozemstvu, a stečena znanja će ti pružiti savršenu podlogu prije početka rada u struci.

Uživaj u sportu i postani dio RGNF momčadi! Na našem fakultetu možeš birati između nogometa, košarke, odbojke, rukometa i veslanja. Očekuju te kvalitetni treninzi i natjecanja s najboljim ekipama Sveučilišta.

Postani dio RGNF zajednice! Priključi se jednoj od 3 udruge na našem fakultetu i sudjeluj u konferencijama, izletima i druženju, te povezivanju sa studentima srodnih struka diljem cijeloga svijeta.

Najveće okupljanje studenata Fakulteta rudarstva, geologije, geološkog inženjerstva, naftnog rudarstva i srodnih studija iz regije s ciljem razvoja međunarodne suradnje i unapređenje odnosa između studenata.

Članovi SKOL-a studenti su geologije, rudarstva i naftnog rudarstva. Članove povremeno angažiramo na projektima za čije je izvođenje potrebna speleološka oprema te iskustvo i znanje studenata speleologa.

RGNF svake godine nastavlja uspješnu suradnju s brojnim europskim sveučilišnim ustanovama u okviru međunarodnih projekata Erasmus+ i Ceepus.

Čitaj o nama

Pitaš se kako će izgledati tvoj studentski život i karijera nakon što završiš RGNF? Donosimo ti članke s iskustvima sadašnjih i bivših studenata koji nude odgovore na ova i brojna druga pitanja!

RGN FAKULTET

Među brojnim izvannastavnim aktivnostima na našem fakultetu, poput članstva u Studentskom zboru, SKOL-u ili pak nekom studentskom, sportskom timu, jedna se udruga osobito ističe i ima posebno mjesto u srcu svih brucoša, sadašnjih i nekadašnjih studenata RGN-a.

RGN FAKULTET

Svatko se od nas na fakultetu našao barem jednom (neki i više puta) u poziciji brucoša, s glavom punom upitnika i brojnim dilemama oko prvih koraka na početku studentskog puta.

RGN FAKULTET

Zbog čega je toliko posebno studirati na našem fakultetu? Razloga je zaista mnogo, a u ovom smo tekstu nabrojali samo neke od posebnosti koje studiranje na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, ovisno o studiju koji ste upisali, mogu učiniti zaista super iskustvom i definitivno pomažu u tome da dani na faksu budu zanimljiviji, interaktivniji i atraktivniji.

RGN FAKULTET

Terenska nastava idealna je prilika za stjecanje ekspertize tijekom putovanja diljem Hrvatske i šire te upoznavanje s novim kolegama, profesorima ili stručnjacima.

RGN FAKULTET

Iako ste uoči upisa na fakultet u godinama kad ste još uvijek prilično bezbrižni i kad vas ipak još nekoliko godina dijeli od trenutka kad ćete se potpuno osamostaliti, na odabir fakulteta zasigurno utječe i kasnija mogućnost zapošljavanja u struci

INDEX.HR

Curabitur orci mauris, volutpat in ante vel, fermentum commodo metus. Donec dictum tristique justo, eu iaculis sem scelerisque at. Fusce mollis purus id quam rhoncus, ut consequat risus facilisis.

SREDNJA.HR

Curabitur orci mauris, volutpat in ante vel, fermentum commodo metus. Donec dictum tristique justo, eu iaculis sem scelerisque at. Fusce mollis purus id quam rhoncus, ut consequat risus facilisis.

SREDNJA.HR

Curabitur orci mauris, volutpat in ante vel, fermentum commodo metus. Donec dictum tristique justo, eu iaculis sem scelerisque at. Fusce mollis purus id quam rhoncus, ut consequat risus facilisis.

SREDNJA.HR

Curabitur orci mauris, volutpat in ante vel, fermentum commodo metus. Donec dictum tristique justo, eu iaculis sem scelerisque at. Fusce mollis purus id quam rhoncus, ut consequat risus facilisis.